Idi na vrh
Budimo u kontaktu
Dvorana Park, Njegoševa bb
jukhercegfest@gmail.com
tel/fax: +382 31 323 072

Dani muzike, 18. jul

Ponedjeljak, 18. jul 2016, dvorana Park u 21:30h

Nastupa: Ivo Kahanek, klavir (Češka Republika).

Program:

Schubert, F. Chopin, A. Dvoržak, L. Janaček, B. Martinu, S. Prokofjev

Muzičar ogromne emotivne snage, dubine i ekspresivnosti, koji je stekao reputaciju jednog od najuzbudljivijih pijanista svoje generacije (1979), a smatraju ga i za najboljeg aktuelnog pijanistu u Češkoj, Ivo Kahanek, nastupiće večeras (ponedeljak, 18.jul), sa početkom i 21:30 h u Dvorani „Park“ u Herceg Novom na 33.Medjunarodnom festivalu „Dani muzike“.

Hercegnovska publika će imati priliku da čuje djela Šuberta, Šopena, Dvoržaka, Janačeka,  Martinua  i Sergeja Prokofjeva u izvođenju ovog izuzetnog umjetnika poznatog po impresivnim interpretacijama romantičarske literature, ali i kao specijalistu za muziku čeških autora. Ivo Kahanek je u 25.godini pobedio na Međunarodnom takmičenju „Praško proleće“, da bi potom osvojio i nagrade u Barseloni  („Maria Canals“), Beču (nagrada „Vendome“), „Šopen“ takmičenju u Kelnu  i „Concertino Praga“ u Pragu. Ivo Kahanek je nakon snimanja za njemaču izdavačku kuću „Grammophon“, dva puta svirao s Berlinskom Filharmonijom i tako postao tek drugi češki pijanista, pored čuvenog Rudolfa Fikušnija, koji je ikada svirao s ovim prestižnim orkestrom. Redovno koncertira širom svijeta sa reprezentativnim nacionalnim absamblima. Diplomirao je i u Ostravi („Konzervatorijum „Janaček“) i u Pragu (Akademija izvođačkih umjetnosti), a potom se usavršavao na „Gildholu“ u Londonu, a učio je i u majstorskim klasama Karlhajnca Kemerlinga, Kristijana Caharijasa, Alisije de Laroča, Petera Frankla i drugih svjetskih majstora pijanizma.

Pokrovitelji manifestacije „Dani muzike“ su Opšina Herceg Novi i Ministarstvo kulture Crne Gore, a sponzor Hunguest Hotel Sun Resort u Herceg Novom.
Izvršni producent manifestacije je JUK Herceg Fest, a umjetnički direktor pijanista Boris Kraljević.

X