Idi na vrh
Budimo u kontaktu
Dvorana Park, Njegoševa bb
jukhercegfest@gmail.com
tel/fax: +382 31 323 072
FILMSKI FESTIVAL Herceg Novi Montenegro FILM FESTIVAL

JUK Herceg Fest izvršni je producent Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro Film Festivala. Ideja o festivalu filma na hercegnovskoj Kanli kuli neprestano se razvija od 1987. godine kada je održan Prvi jugoslovenski festival filmske režije u najljepšem ljetnom bioskopu pod otvorenim nebom. Festival ima status manifestacije od posebnog značaja za kulturu Crne Gore.

HAPS

April je mjesec tradicionalno posvećen dramskoj umjetnosti. Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti prvi put su održane 1996. godine. Od osnivanja do danas, festival je mijenjao koncept i od prvobitne smotre amaterskih pozorišta nekadašnje Jugoslavije postao je prilika za pregled biranih profesionalnih produkcija i omiljeni festival Novljana.

PRAZNIK MIMOZE

Praznik mimoze je tradicionalna manifestacija u slavu cvijeta koji krasi zimski pejzaž Herceg Novog. Preko pet decenija jedna je od najznačajnijih turističko – propagandnih manifestacija na našim prostorima. Tokom februara i marta u Herceg Novom se odvija veliki broj zabavnih, kulturnih i sportskih programa, a karavan Mimoze gostuje u gradovima regiona i Evrope.

DANI MUZIKE

Međunarodni festival umjetničke muzike Dani muzike održava se od 10-20. jula. Ljetni festival klasične muzike ima dugu tradiciju, koju stalno obogaćujemo. Umjetnički direktor festivala je proslavljeni pijanista prof.  Boris Kraljević. Na njegov poziv internacionalni umjetnici pripremaju koncerte koji se održavaju u Dvorani Park i na otvorenim prostorima.

GUITAR ART SUMMER FEST

Guitar Art Summer Fest je međunarodni ljetni festival klasične gitare. U okviru festivala organizuju se koncerti, majstorske radionice, izložbe i prateći programi. Stalni termin GASFa je 15-20. avgust. Organizator festivala je Udruženje klasičnih gitarista Srbije i GAF Beograd na čelu sa prof. Boškom Radojkovićem. Herceg fest pruža tehničku i logističku podršku Festivalu.

HERCEGNOVSKI STRIP FESTIVAL

Udruženje ljubitelja stripova i istoimenu manifestaciju Hercegnovski strip festival osnovao je 2007. godine likovni umjetnik i strip crtač Nikola Ćurčin. Festival je osmišljen kao kulturni događaj koji produžava ljetnu turističku sezonu, počinje prvog petka u septembru i traje šest dana. Herceg fest logistički i prostorno podržava Festival.

OPEROSSA Montenegro Opera Festival

Operosa je međunarodni projekat -organizacija osnovana 2006. godine u svrhu promocije mladih operskih pjevača, sa ciljem da, radeći sa vrhunskim producentima, predstavi operu kao modernu i zabavnu formu. Herceg fest je dugogodišnji partner Operose, pa se premijere i koncerti održavaju na najljepšim scenama pod otvorenim nebom.

JAZZ BAY FESTIVAL

Organizuje se od 2013. godine u poslednjoj dekadi avgusta mjeseca. Osim koncerata međunarodno priznatih džez umjetnika i sastava nudi edukativni program za mlade muzičare iz našeg i drugih gradova. Uz tehničku podršku koncertima u Starom gradu uz Muzičku školu Herceg Novi, Ustanova pruža podršku festivalu džeza u prostoru i logistici.

X