Idi na vrh
Budimo u kontaktu
Dvorana Park, Njegoševa bb
jukhercegfest@gmail.com
tel/fax: +382 31 323 072

Organizator: JUK Herceg Fest

Godina osnivanja: 1969.

Program: Karnevalske – pučke svečanosti

Termin: Februar

Praznik mimoze je tradicionalna turističko-propagandna manifestacija u slavu cvijeta mimoze, jedna od najznačajnijih i najdugovječnijih na našim prostorima. Osnovali su je 1969. godine Turistički savez Boke Kotorske i Skupština opštine Herceg Novi. U okviru festivala odvija se veliki broj programa među kojima su najatraktivniji: karnevalske povorke, maskenbali za djecu i odrasle, Fešta od mimoze, ribe i vina koja privlači oko 20 000 gostiju svake godine, Međunarodna izložba cvijeća i promenadni koncerti duvačkih orkestara i mažoretki. Izložbe, koncerti, književni i scenski programi u  lokalnoj produkcija i gostovanja poznatih izvođača iz regiona, kao i predstavljanje kulture i gastro-tradicije zemalja i gradova-prijatelja Herceg Novog čine program festivala izuzetno sadržajnim. Brojna su sportska takmičenja u vrijeme Mimoze, a takođe i avanturistički izazovi u prirodi zahvaljujući činjenici da su klimatski uslovi Herceg Novog veoma povoljni.

Praznik mimoze je prerastao u kompleksnu turističku i kulturnu manifestaciju sa mnoštvom posjetilaca iz cijelog  regiona. Izvršni producent i organizator Praznika mimoze je JUK Herceg fest.

Ovaj festival sa poluvjekovnom tradicijom ponos je Novljana kojim želimo dobrodošlicu proljeću i ljudima dobre volje koji će u Herceg Novom naići na topao doček u svim godišnjim dobima.

Mimoza koja cvjeta uprkos zimi pretvarajući cijelu hercegnovsku rivijeru u raskošan đardin zaštitni je znak festivala i zimskog turizma Boke kotorske i crnogorskog primorja.

X