Idi na vrh
Budimo u kontaktu
Dvorana Park, Njegoševa bb
jukhercegfest@gmail.com
tel/fax: +382 31 323 072

Dani muzike, 20. jul

Svečano zatvaranje 33. Dana muzike, Herceg Novi 2016.

Istaknuti crnogorski pijanista Boris Kraljević nastupiće tradicionalno na zatvaranju međunarodnog festivala „Dani muzike“ u Herceg Novom i ovom prilikom izvesti Mocartov klavirski koncert br.12 u A-duru, K.414, u verziji za klavir i gudački kvartet. Na večerašnjem koncertu (srijeda, 20.jul 2016.), sa početkom u 21:30 h u dvorani „Park“ sa Kraljevićem će nastupiti članovi internacionalnog ansambla „Ars Longa“, Nikola Pančić, violina, Milica Kovačević, violina, Alberto Kastiljo, viola i Filip Tomić, violončelo.
U prvom delu koncerta kvartet „Ars Longa“ će za hercegnovsku festivalsku publiku izvesti Hajdnom gudački kvartet u d – molu, op.76, br.2, „Kvintni kvartet“.

Pijanista Boris Kraljević je muzičko obrazovanje započeo u rodnom Herceg Novom u klasi Milene Lučić, usavršavanje nastavio u Sarajevu u klasi Prof.Nede Stanković, a diplomske i postdiplomske studije pohađao u Moskvi na Državnom konzervatorijumu „Čajkovski“ u klasi legendarnog pedagoga Lava Naumova. Dobitnik je više nagrada na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima i značajnih državnih priznanja. Nastupa na prestižnim koncertnim podijumima širom svijeta kao što su „Rudolfinum“ u Pragu, „Muzikferajn“ u Beču,  Palata Ujedinjenih nacija u Ženevi,  Konzervatorijum „Čajkovski“ u Moskvi, operskim kućama u Kairu i Ho Ši Min Sitiju, Centru umjetnosti i „KUMHO“ dvorani u Seulu, Dvorani „KIOI“ u Tokiju… Od 2006.godine živi i predaje u Singapuru, a u nekoliko zemalja Azije i Evrope redovno drži majstorske kurseve. Studenti Prof.Borisa Kraljevića su laureati na državnim takmičenjima u Singapuru, „Steinway“ nacionalnim takmičenjima održanim u Švajcarskoj, Tajlandu, Indoneziji i Vijetnamu, „Medan međunarodnom takmičenju“ u Indoneziji,  „Šopen“ takmičenjima održanim u Kuala Lumpuru i Singapuru, kao i značajnih pijanističkih konkursa u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama.
Nakon gostovanja u Herceg Novom, Boris Kraljević će održati koncerte i majstorske kurseve u Maleziji, Češkoj Republici, Vijetnamu, Tajlandu, Singapuru i Indoneziji.

Pokrovitelj 33.Međunarodnog festivala „Dani muzike“ je Opšina Herceg Novi i Ministarstvo kulture Crne Gore, a sponzor Hunguest Hotel Sun Resort u Herceg Novom. Izvršni producent festivala je JUK Herceg fest, a umjetnički direktor pijanista Boris Kraljević.

X