Idi na vrh
Budimo u kontaktu
Dvorana Park, Njegoševa bb
jukhercegfest@gmail.com
tel/fax: +382 31 323 072

Danas se završava Proljećno izdanje Filmskog festivala Herceg Novi: Hvala što ste bili s nama!

Danas na Ondemand.kinomeetingpoint.ba završava online izdanje regionalnog filmskog festivala, koji je udružio Sarajevo Film Festival (BiH), Zagreb Film Festival (Hrvatska), Festival autorskog filma (Srbija) i Filmski festival Herceg Novi (Crna Gora).
Hvala vam što ste proteklih dana bili s nama, na našem zajedničkom festivalu. Publici smo na Proljećnom izdanju festivala predstavili program po izboru selektora četiri festivala, a naša saradnja biće nastavljena i kroz dva zajednička programa koji će biti održani na sva četiri festivala: u jednom ćemo predstaviti najbolje od evropske kinematografije, a u programu Jugoslovenskih klasika zajedničko kulturno nasljeđe. Pomoću umjetnosti još jednom smo, u vremenu pandemije, podsjetili na važnost saradnje, osjećaja zajedništva i bliskosti. Hvala svima za podršku u realizaciji ovog programa, a posebno publici koja nas je pratila.
Još samo danas na Ondemand.kinomeetingpoint.ba dostupan je program festivala sa 9 filmova, kao i razgovori s nekim od autora filmova: pet igranih filmova: “Krvne veze” Jeanette Nordahl, “Mladi kitolovac” Philippa Yuryeva, “Novi poredak” Michela Franca, “Sluge režima” Ivana Ostrochovskog i “Smrt filma, a i mog oca” Danija Rosenberga; dva dokumentarna: “Jedna od nas” Đura Gavrana i “Mala djevojčica” Sébastiena Lifshitza i dva jugoslovenska klasika: “Pavle Pavlović” Puriše Đorđevića iz 1975. godine i “Miris poljskog cveća” Srđana Karanovića iz 1977. godine.
Svih devet filmova u programu još danas imate priliku pogledati po posebnoj cijeni od 12,50 EUR. Cijena pojedinačnog filma je 4 EUR, a filmovi će biti dostupni 48 sati od trenutka pokretanja.
Zajedno smo donijeli novo iskustvo regionalnog filmskog festivala u sklopu Mreže festivala Jadranske regije.
Hvala što ste pratili Proljetno izdanje Sarajevo Film Festivala / Prolećno izdanje Festivala autorskog filma / Proljećno izdanje Filmskog festivala Herceg Novi / Proljetno izdanje Zagreb Film Festivala!
Mrežu festivala Jadranske regije podržao je potprogram MEDIA Programa Kreativne Evrope
X