Idi na vrh
Budimo u kontaktu
Dvorana Park, Njegoševa bb
jukhercegfest@gmail.com
tel/fax: +382 31 323 072

HAPS 2021

DOBRO DOŠLI NA 26. HAPS – PRIČE I PRIČANJE
I ove godine, zbog poznatih okolnosti – HERCEGNOVSKE APRILSKE POZORIŠNE SVEČANOSTI dobrovoljno migriraju na radio talase i biće sa vama od 19. do 30. aprila.
HAPS je kao i lani revijalni i regionalni – a “stanovaće” u programima RADIJA CRNE GORE, RADIO TELEVIZIJE HERCEG NOVI, RADIJA KRŠ, RADIJA HOMER, RADIJA JADRAN i INTERNET RADIJA FENIKS.
I dalje važi “Malo pojačaj radio”, a ove godine uz HAPS stoji kovanica “PRIČE I PRIČANJE” – istovremeno poveznica radija i svega dramskog, izabranih ostvarenja, asocijacija na besjedu “O priči i pričanju” Iva Andrića na dodjeli Nobelove nagrade i konačno pohvala otvaranju Kuće nobelovca u Herceg Novom.
U različitim terminima na radio talasima moći ćete da čujete radio drame u izboru programskih producenata Vuka Vukovića i Miline Kovačević.
Prva je na programu radio drama GLASOVI PORODICE (Radio Crne Gore i FDU Beograd). Narednog dana, 20. aprila predstavljamo produkciju Radija Bosne i Hercegovine “PARAMPARČAD”, a potom dva ostvarenja Radija Beograd “STVARANJE ČOVEKA“ i „RUMINACIJE O PREDSTOJEĆOJ KATASTROFI”.
Radio dramom “PERSONA” predstaviće se Fakultet umetnosti Priština – Kosovska Mitrovica, a jedno ostvarenje za djecu u produkciji Radio-televizije Vojvodina “BAJKVA ZA DEČAKVA O PATKVA-KVAMA” na programu festivala je 23.aprila.
Iz iste produkcije slijede dvije binauralne drame u žanru epske fantastike iz serijala Kosingas, naša preporuka mlađim slušaocima i ljubiteljima ovog žanra.
Samostalna produkcija Radija Crne Gore je radio drama „MATERNJI JEZIK“ .
„NEŠTO ZA LAKU NOĆ“ i „VEČERNJA MATINEJA“ produkcije su sarajevske Akademije scenskih umjetnosti, a „ZIDANJE SKADRA“ grupe nazavisnih umjetnika iz Crne Gore.
Univerzitet u Banja Luci – Akademija umjetnosti zastupljena je radio dramom „GALEB“.
Na završetku HAPS-a, 30. aprila predviđeno je premijerno izvođenje radio drame „KRALJ I KAMENOREZAC“, koprodukcija Hercegnovskog pozorišta i Radio-televizije Herceg Novi.
X